Een conflict! Wat nu?

door: Tamara Boot, MfN-registermediator en (team)coach

Een conflict op het werk. Het kan een eenvoudig verschil van inzicht zijn, maar als je er niets aan doet, kan het groeien tot een hardnekkig conflict met grote gevolgen zoals ziekteverzuim. Hoe pak je het nu eigenlijk aan zodat de kans op escalatie zo klein mogelijk is?

Hieronder 8 stappen die je kunt doorlopen:

  1. Bespreek het! Hoe moeilijk het ook is en hoe weinig tijd en zin je ook hebt, ga met elkaar in gesprek!
  1. Wacht niet te lang. Hoe langer je wacht, hoe lastiger het is om het op te lossen. De spanning bouwt immers steeds meer op en het is wachten op die ene druppel…
  1. Confronteer de ander niet direct maar nodig de ander uit. Neem de tijd. Zo kunnen jullie in alle rust met elkaar praten. Plan dit gesprek dan ook niet om vijf voor vijf wanneer je eigenlijk al je computer wilde afsluiten.
  1. Kies een neutrale plek (dus niet jouw eigen kamer) waar je niet zomaar gestoord kunt worden en waar jullie beiden op je gemak zijn.
  1. Zeg wat je te zeggen hebt. En geef de ander hier ook voldoende ruimte voor. Het belangrijkste: sta open voor de ander z’n mening, al wijkt die af van die van jou. En misschien een open deur; blijf netjes!
  1. Geef aan wat jouw behoefte is en vraag dit ook aan de ander. Vanuit deze behoefte kunnen jullie samen op zoek naar een oplossing.
  1. Hoe concreter hoe beter! Maak duidelijke afspraken en zet die op papier. En spreek af dat je na een aantal dagen of weken met elkaar bespreekt of de afspraken werken.

Maar misschien wel het allerbelangrijkste; zie een conflict niet als een onoverkomelijk drama maar als een kans tot verandering. Zoals bekend: Zonder wrijving geen glans!

Mocht je er samen toch niet uitkomen? Dan kun je altijd een gespreksbemiddelaar zoals een MfN-registermediator laten aanschuiven. Maar wacht niet te lang. Hoe verder het conflict is geëscaleerd, hoe moeilijker het is op te lossen.

Wil je meer over gespreksbemiddeling of mediation weten? Neem dan gerust contact op met Tamara Boot. Zij informeer je graag over de mogelijkheden.