Home Actueel Een vreemde eend in de bijt

Een vreemde eend in de bijt

Zo worden wij vaak genoemd als arbodienst die anders is dan de andere. Onderscheidend, innovatief en altijd handelend op het hoogste niveau.

Omdat we zo anders zijn, krijgen we vaak vragen wat we nu precies doen en vooral hoe. Op de meest gestelde vragen geven we hieronder antwoord.

Zijn jullie een klassieke arbodienst?

Het antwoord hierop is kort. Nee. Maar we zijn wél een arbodienst. We pakken het alleen compleet anders aan dan de andere arbodiensten in Nederland.

 

Wat is jullie aanpak?

Ten eerste, wij geloven niet in arbodienstverlening.

Althans, niet zoals het vaak wordt aangeboden. Wij geloven in #amplitie. Zorgen dat je mensen bevlogen, betrokken en happy zijn. Wij noemen dat #WerkEnergiek.

Wij geloven heilig dat als je mensen blij worden van hun werk, ze werken vanuit bevlogenheid waardoor ze minder verzuimen, minder fouten maken en veel productiever zijn. En wij geloven daar niet alleen in, het is wetenschappelijk onomstotelijk bewezen.

Daarnaast vinden wij dat je als werkgever ook alles moet doen aan #preventie. Het werk moet immers wel veilig en gezond zijn. En áls er iemand ziek wordt, want dat gebeurt helaas ook, bieden wij de beste arbozorg die er is.

 

Wat kunnen jullie voor mij betekenen?

Wij werken volgens ons APC-model. We focussen ons voor 80% op Amplitie, 15% op Preventie en voor 5% op #Curatie. Maar in al deze drie gaan wij voor minstens 100%!

Dat doen wij onder andere door de werkgeluk-app van @2DAYSMOOD te gebruiken. De op wetenschap gebaseerde data die dat genereert, geeft input voor ons advies aan jou. Onze specialisten vertalen de data naar een helder plan van aanpak waar jij als ondernemer goed mee uit de voeten kan. En dat doe je niet alleen, wij doen dat samen met jou. Geen advies is hetzelfde, we leveren altijd maatwerk.

 

Wat is de kracht van al die specialisten onder 1 dak?

Er is geen casus die door 1 Maatwerker alleen wordt behandeld. Bij ons kijkt iedere relevante specialist mee. Zo hebben we coaches, trainers, M&O-consultants*, arbeidsjuristen, bedrijfsartsen, arbeidsdeskundigen, mediators en bedrijfskundigen. En waar onze grenzen zijn bereikt, schalen we op naar gedegen partijen waar we nauw mee samenwerken.

 

Wat kost jullie dienstverlening dan wel niet?

‘One-stop-shopping’, zo kan je onze dienstverlening het beste zien. Bij ons is alles onder 1 dak te vinden. We houden het graag eenvoudig. Zo hebben wij zelf ook helemaal geen zin in eindeloos facturen sturen voor iedere minuut dat we voor je gewerkt hebben. Daar worden wij op onze beurt niet happy van.

Kort gezegd; voor de kosten van 1 kopje koffie per medewerker per dag krijg je alles! En als we alles zeggen, bedoelen we dat ook. De werkgeluk-app, coaching, training, verzuimbegeleiding, spreekuren bij de bedrijfsarts, spoor 2-begeleiding, M&O-consultancy*, juridisch advies, mediation, arbeidsdeskundig advies en ga zo maar door. Alles wat ervoor zorgt dat jouw verzuimcijfers dalen. Want dat is jouw en ons gemeenschappelijk belang. Een laag verzuimpercentage. Dat bespaart jou enorme kosten maar ons ook. Win-win, zeggen we dan!

 

Hoe waarborgen jullie de kwaliteit die jullie leveren?

Helaas is er in ‘arbo-land’ een hoop wildgroei. Er zijn veel bedrijven die arbodiensten aanbieden, maar geen arbodienst zijn. Wij zijn een gecertificeerde arbodienst. En daarnaast zijn wij ISO9001, ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd. Dat maakt dat wij op het gebied van kwaliteit, privacy en informatiebeveiliging op het allerhoogste niveau werken. En naast onze visie op arbo en verzuim, maakt dit dat wij absoluut onderscheidend zijn.

Mocht jij nog andere vragen hebben of meer willen weten van wat wij voor jou zouden kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op. We komen graag op de koffie!

 

*Wij geloven net zo min in HR. Mensen zijn in onze ogen geen ‘resource’. Daarom hanteren wij de term M&O wat staat voor Mens & Organisatie.