Home Actueel Hoe zorg jij dat je in balans blijft?

Hoe zorg jij dat je in balans blijft?

De Covid-19 pandemie zorgt voor een forse toename in stress gerelateerde klachten en ziekten. Wat kun jij eraan doen om ervoor te zorgen dat je ondanks alles in balans blijft?

Ons zenuwstelsel bestaat uit een sympathisch deel, de aanjager van ons lichaam, en een parasympathisch deel, het deel dat ons lichaam weer tot rust brengt. Om te voorkomen dat je uit balans raakt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende herstelmomenten hebt. Dus na inspanning, zowel fysiek als mentaal, zorg je voor ontspanning! Om je bewust te maken van de zaken die jou energie kosten en welke dingen jou doen opladen, heb ik een overzicht gemaakt van energievreters en energiegevers. Als je ervoor zorgt dat er evenwicht is, voorkom je dat je uit balans raakt. Heb je het gevoel dat je uit balans bent, dan kan je de oefening ook gebruiken om ervoor te zorgen dat je de balans herstelt door meer van het éen (energiegevers) en minder van het ander (energievreters) na te streven.

 

Energiegevers en energievreters

Er zijn omstandigheden die je het gevoel geven dat ze energie slurpen. Dit kunnen omstandigheden zijn op het werk maar ook dingen die thuis spelen. Je kunt het gevoel krijgen naar aanleiding van concrete zaken zoals een hoge werkdruk, drukte op straat, ziekte, pijn. Maar ook naar aanleiding van gedachten (“ik krijg dit nooit af” of “ze zijn hier vast niet tevreden over”) of gevoelens (bijvoorbeeld als je ergens bang voor bent of als je ergens tegenop ziet).

Sommige energievreters zijn tamelijk structureel, terwijl anderen tijdelijk het gevoel geven dat je energie weglekt.

Je realiseert je bijvoorbeeld dat het nu tijdelijk even goed gaat met je zieke moeder, maar af en toe overvalt je een zwaar gevoel als je je voorstelt wat er allemaal nog moet komen.

Of als de werkdruk op het werk enorm is toegenomen en je bang bent dat het allemaal nog veel erger gaat worden: van de gedachte alleen al krijg je hartkloppingen!

Gelukkig zijn er als tegenhanger ook altijd zaken waardoor je je oplaadt. Je hebt vast al eens dat gevoel gehad dat je iets “krijgt” van een ander wat je goed doet. Bijvoorbeeld een vriendelijk woord, een begripvolle arm om je schouder. Het kunnen grote of kleine dingen zijn (een weekendje weg of iemand die een lekkere cappuccino voor je klaarmaakt).

Het is belangrijk om te weten van welke dingen je energie krijgt.

 

Opdracht

Maak voor jezelf eens een lijstje van energievreters en energiegevers op het werk en één voor thuis. Kijk daarna welke energievreters je kunt vermijden en richt je vooral op de energiegevers!

 

Energiegevers en -vreters op organisatieniveau: Het WEB-model

Je kunt bovenstaande theorie ook toepassen op een organisatie. Dat gaat met behulp van het WEB-model. WEB staat voor Werkstressoren En Energiebronnen.

Werkstressoren zijn bijvoorbeeld een hoge werkdruk of taakonduidelijkheid. Energiebronnen kunnen zijn leermogelijkheden, zelfstandigheid en positieve feedback.

Werkstressoren en energiebronnen bepalen samen of men werkplezier dan wel werkstress ervaart (Beleving). Een en ander wordt duidelijk in het schema van Demerouti E, Bakker A.B., Nachreiner F en Schaufeli 2001). Klik hier voor het schema.

Met de WEB monitor kan de ontwikkeling in een organisatie worden gevolgd. Uitgangspunt is natuurlijk dat we streven naar tevreden, betrokken en gemotiveerde werknemers die met plezier naar hun werk gaan. Bevlogen werknemers presteren beter, zijn productiever en verzuimen minder. Ook zal het personeelsverloop minder groot zijn.

 

Maatwerk Arbeidsadvies

Maatwerk streeft naar “happy people, happy profit“ door de werknemers centraal te stellen binnen de organisatie. Dat doet Maatwerk Arbeidsadvies niet alleen bij de eigen medewerkers, maar ook bij onze opdrachtgevers. Elk mens is immers uniek en elke organisatie vraagt zijn eigen aanpak. Wij geloven in een positieve benadering en een positieve houding. Samen maken wij ons sterk voor leuker werk(en).

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het in kaart brengen van de werkstressoren en de energiebronnen in jouw organisatie of lukt het je persoonlijk niet om goed in balans te blijven? Maatwerk Arbeidsadvies helpt jou of jouw organisatie graag verder.