Home Actueel Social Impact, daar gaan wij voor!

Social Impact, daar gaan wij voor!

Of het zo moest zijn. Na ons nieuwe product uitgekauwd te hebben en dit aan te bieden voor 1 kop koffie per medewerker per dag, kwamen we per ongeluk op het pad van de mannen van Zuivere Koffie en de dames van Guiltea.

Maatwerk, koffie en de bajes
Twee Nederlandse projecten voor (ex-)gedetineerden. De missie van Social Impact Maker, waar deze projecten onder vallen, is om het leven van (ex-)gedetineerden weer op de rit te krijgen. Door hen op te leiden als koffiebrander of barista en ze zo een arbeidstoekomst te bieden. 

100% biologisch, fairtrade en lifechanging
Zuivere koffie biedt gemotiveerde (ex-) gedetineerden kansen door het leren van een echt ambacht. In onze branderij in de gevangenis en in onze stores krijgen zij een eerlijke kans op een succesvolle terugkeer in de samenleving.
Het doel is om te helpen resocialiseren en re-integreren. Hierdoor vermindert de kans op recidive enorm (nu 47%). Het hebben van een baan, of een vergrote kans daarop, maakt een significant verschil voor een succesvolle terugkeer in de maatschappij. Met onze 100% biologisch en fair trade koffie willen we minimaal 500 levens veranderen.

It's not once a criminal, always a criminal
“It’s not once a criminal always a criminal. Het verleden bepaalt niet wie je bent, wat je ermee doet zegt alles”. Oprichter Jemuel Lampe kwam op jonge leeftijd in aanraking met politie en justitie, hij vond 20 jaar geleden zijn heil en toekomst in koffie. Jemuel wil met deze sociale onderneming iets terugdoen voor de maatschappij. 
"We geven (ex-) gedetineerden een eerlijke start wanneer ze weer terugkeren in de maatschappij. Life changing coffee!"

Aan de bak!
Maatwerk schenkt deze koffie en thee op het kantoor en aan onze klanten. En als we op de koffie mogen komen om ons kersverse product aan te bieden, nemen we onze eigen koffie en thee mee. Voor jou!

Daarnaast geven we ook iets terug aan Social Impact Maker. Behalve dat we hun product meenemen en hun missie verspreiden, ondersteunen we hen ook in hun andere tak van sport. 'Aan de Bak' is een uitzendbureau voor ex-gedetineerden. Wij helpen niet alleen bij het opstellen van een cv, het schrijven van een sollicitatiebrief en het openstellen van onze vacaturebank. We denken ook mee in het zo snel mogelijk aan de bak krijgen van ex-gedetineerden. Just to make the impact bigger!

"Wij zijn ontzettend blij met de samenwerking tussen Social Impact Maker en Maatwerk Arbeidsadvies en de manier waarop zij een bijdrage leveren aan het bieden van een tweede kans aan onze doelgroep", aldus Social Impact Maker.

Het belooft een supertoffe samenwerking te worden!