Arbeidsdeskundig onderzoek

Het is noodzakelijk om een arbeidsdeskundig onderzoek te laten uitvoeren? Neem dan contact op met Maatwerk Arbeidsadvies. Dit onderzoek kan nodig zijn in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter. Een van jouw medewerkers is ziek? Duurt dit al langere tijd? Is het de verwachting dat deze medewerker voor een gedeelte of geheel arbeidsongeschikt is geraakt? Je bent dan verplicht om een aantal stappen te doorlopen. Deze zijn nodig om te komen tot een duurzame werkhervatting. Als deze persoon helemaal arbeidsgeschikt is, dan volgen er andere stappen. Zou het mogelijk zijn om met bepaalde aanpassingen de werkzaamheden toch weer helemaal of voor een stuk te hervatten? Er kunnen heel veel vragen spelen. Wij zijn de ideale partner als het gaat om een arbeidsdeskundig onderzoek. Als er langdurig ziekteverzuim is of wanneer er sprake is van specifieke beperkingen waardoor terugkeren naar de oude functie niet mogelijk is, dan is een arbeidsdeskundig onderzoek verplicht. 

Hoe werkt een arbeidsdeskundig onderzoek uitvoeren?

Voor een arbeidsdeskundig onderzoek mag je zeker contact met ons opnemen. Wij beantwoorden graag al je vragen. Het is van belang dat we komen tot een objectief en onafhankelijk onderzoek. Daarom vindt er eerst een gesprek plaats met de werknemer en de werkgever. Soms is het ook nodig om de werkplek te bezoeken. 

Rapportage belangrijk bij arbeidsdeskundig onderzoek laten uitvoeren

Als je het arbeidsdeskundig onderzoek laat uitvoeren door onze experts, volgt er uiteraard altijd een rapportage. Deze is belangrijk in de communicatie met onder meer het UWV. In deze rapportage staat een oordeel over de mogelijkheden en onmogelijkheden met betrekking tot de re-integratie vermeld. Het gaat hierbij specifiek over een terugkeer in de eigen functie en wel of niet binnen het eigen bedrijf. Ook zijn er adviezen in opgenomen over het verdere traject van de re-integratie. Het uiteindelijke doel is mensen die nog kunnen werken, zo snel mogelijk weer aan de slag te laten gaan in een betaalde functie. Op een duurzame en verantwoorde manier uiteraard. Bij ons staan zowel de belangen van de werkgever als de belangen van de werknemer zeer hoog in het vaandel. Deze verliezen we beiden niet uit het oog. 

Diensten

Kunnen we je helpen?

MW_LOGO_STAAND.png

Bezwaar & Beroep beslissingen UWV

MW_LOGO_STAAND.png

Outplacement

MW_LOGO_STAAND.png

RI&E

MW_LOGO_STAAND.png

Mediation

MW_LOGO_STAAND.png

Stress- & Burn-out coaching

MW_LOGO_STAAND.png

Haalbaarheidsonderzoek

MW_LOGO_STAAND.png

Spoor 2-begeleiding

MW_LOGO_STAAND.png

Arbeidsdeskundig onderzoek

MW_LOGO_STAAND.png

Loopbaanassessment

MW_LOGO_STAAND.png

Stress- & Burn-out preventie

MW_LOGO_STAAND.png

Coaching

MW_LOGO_STAAND.png

Arbeidsjuridisch advies

 

Testimonials

Wat zeggen onze klanten?

Maatwerk Arbeidsadvies heeft voor ons de HR Quick Scan uitgevoerd. Wij hebben een goed beeld gekregen van de zaken die spelen en de mate van urgentie. Het rapport is helder uiteengezet en goed onderbouwd.

De consultant van Maatwerk Arbeidsadvies schakelde snel met een pragmatische aanpak, dat werkte voor ons erg prettig.

Ik zou Maatwerk Arbeidsadvies zeker aanbevelen!

Colette Vermast, HR Adviseur Actos Groep

Actueel

Contact

Wil je in contact komen met Maatwerk Arbeidsadvies?
Dat komt goed uit, wij ook met jou!
Dit kan telefonisch via 085-489 84 83 of vul het formulier in via onderstaande button!
MW_LOGO_STAAND.png

Wasbeekerlaan 24 | 2171 AE Sassenheim

Postbus 208 | 2170 AE Sassenheim