Arbeidsdeskundig rapport

Een arbeidsdeskundig onderzoek is noodzakelijk als je een langdurig zieke medewerker in dienst hebt. Als blijkt dat een medewerker mede door ziekte of door een lange afwezigheid niet meer in dezelfde functie kan terugkeren, dan is een arbeidsdeskundig onderzoek zeker nodig. Tijdens het onderzoek kan dan vastgesteld worden wat de mogelijkheden zijn voor de werknemer om eventueel toch terug te keren in dezelfde functie of dat er misschien andere functies binnen de organisatie zijn die wel geschikt zijn. Ook een nieuwe werkplek bij een andere werkgever kan tot de opties behoren. Van het arbeidsdeskundig onderzoek wordt een arbeidsdeskundig rapport opgesteld.

Waarvoor dient een arbeidsdeskundige rapportage?

Het laten opstellen van een arbeidsdeskundige rapportage na een arbeidsdeskundig onderzoek is zeer belangrijk. Hierin worden onder andere de conclusies van het onderzoek weergegeven, zoals wat zijn de toekomstige kansen voor de medewerker op de arbeidsmarkt of kunnen er eventueel aanpassingen aan de werkplek worden verricht als medewerker toch terugkeert? Verder worden de mogelijkheden onderzocht binnen de huidige organisatie, maar ook bij andere organisaties en welke regelingen en wetten er gelden voor de werknemer. Deze arbeidsdeskundige rapportage kan dan worden overhandigd aan het UWV of andere instanties die zich op de hoogte moeten stellen van de arbeidssituatie van de werknemer.

Een arbeidsdeskundig onderzoeksrapport door Maatwerk Arbeidsadvies

Het is in het belang van zowel de werkgever als de werknemer dat een arbeidsdeskundig onderzoeksrapport professioneel en door deskundigen is opgesteld. Zo kunnen er over de conclusies uit het rapport geen misverstanden ontstaan. Roep voor een arbeidsdeskundig onderzoeksraport daarom de hulp in van Maatwerk Arbeidsadvies. Als het over arbeid & gezondheid gaat, dan hebben onze specialisten veel kennis in huis. Je mag er daarom vanuit gaan, dat wij een gedegen rapport kunnen schrijven met heldere en begrijpbare conclusies. Neem gerust contact met ons op als je meer wilt weten over onze werkmethode of diensten.

Diensten

Kunnen we je helpen?

MW_LOGO_STAAND.png

Bezwaar & Beroep beslissingen UWV

MW_LOGO_STAAND.png

Outplacement

MW_LOGO_STAAND.png

RI&E

MW_LOGO_STAAND.png

Mediation

MW_LOGO_STAAND.png

Stress- & Burn-out coaching

MW_LOGO_STAAND.png

Haalbaarheidsonderzoek

MW_LOGO_STAAND.png

Spoor 2-begeleiding

MW_LOGO_STAAND.png

Arbeidsdeskundig onderzoek

MW_LOGO_STAAND.png

Loopbaanassessment

MW_LOGO_STAAND.png

Stress- & Burn-out preventie

MW_LOGO_STAAND.png

Coaching

MW_LOGO_STAAND.png

Arbeidsjuridisch advies

 

Testimonials

Wat zeggen onze klanten?

Maatwerk Arbeidsadvies heeft voor ons de HR Quick Scan uitgevoerd. Wij hebben een goed beeld gekregen van de zaken die spelen en de mate van urgentie. Het rapport is helder uiteengezet en goed onderbouwd.

De consultant van Maatwerk Arbeidsadvies schakelde snel met een pragmatische aanpak, dat werkte voor ons erg prettig.

Ik zou Maatwerk Arbeidsadvies zeker aanbevelen!

Colette Vermast, HR Adviseur Actos Groep

Actueel

MW_LOGO_STAAND.png