Arbeidsdeskundigonderzoek

Een werknemer kan natuurlijk altijd eens ziek worden. In de meeste gevallen is de werknemer na een paar dagen weer beter en kan hij of zij weer aan het werk. Maar er kunnen situaties voorkomen, waarbij een werknemer langdurig ziek is. Dit gaat dan niet om een paar dagen, maar om maanden of zelfs jaren. In dit geval zijn er een aantal verplichtingen waar de werkgever zich aan moet houden. Zo moet de werkgever zich actief bezig houden om de werknemer zo snel mogelijk in het arbeidsproces te laten terugkeren. Het kan zijn dat mede door de klachten of langdurige afwezigheid, de werknemer mogelijk niet meer in de oude functie terug kan keren. In dit geval is de werkgever verplicht om een arbeidsdeskundigonderzoek te laten uitvoeren.

Waarom een arbeidsdeskundig onderzoek aanvragen?

Een arbeidsdeskundig onderzoek aanvragen is een verplichting als je een langdurig zieke medewerker in dienst hebt. Tijdens een arbeidsdeskundig onderzoek wordt er onderzoek gedaan naar de werksituatie van de langdurig zieke medewerker. Het onderzoek moet inzicht geven wat de eventuele mogelijkheden zijn voor de medewerker om terug te keren naar de werkplek, wat zijn de eventuele beperkingen en hoe is het gesteld met de werkplek van de medewerker? Er kunnen tijdens het onderzoek diverse stappen genomen worden, waarbij er altijd wel een gesprek plaatsvindt tussen de arbeidsdeskundige en de zieke medewerker en een gesprek met de leidinggevende of werkgever. Een inspectie van de werkplek en werkomgeving behoort ook tot de mogelijkheden. Hiervan wordt een rapport opgesteld, dat naar betrokken instanties, zoals het UWV wordt overgedragen.

Voor arbeidsdeskundig onderzoek advies naar Maatwerk Arbeidsadvies

Wanneer je voor een langdurig zieke medewerker een arbeidsdeskundig onderzoek moet laten uitvoeren, schakel hiervoor dan een betrouwbare arbeidsdeskundige in, zoals Maatwerk Arbeidsadvies. Tijdens ons onderzoek, stellen wij ons ten doel om de belangen van zowel werkgever als werknemer centraal te stellen. Hierbij gaan wij altijd in gesprek met de werknemer en de werkgever en kunnen wij ook de werkplek onderzoeken. Wij stellen vervolgens een goed onderbouwd arbeidsdeskundig rapport die voor communicatie met de betrokken instanties gebruikt kan worden.

Diensten

Kunnen we je helpen?

MW_LOGO_STAAND.png

Bezwaar & Beroep beslissingen UWV

MW_LOGO_STAAND.png

Outplacement

MW_LOGO_STAAND.png

RI&E

MW_LOGO_STAAND.png

Mediation

MW_LOGO_STAAND.png

Stress- & Burn-out coaching

MW_LOGO_STAAND.png

Haalbaarheidsonderzoek

MW_LOGO_STAAND.png

Spoor 2-begeleiding

MW_LOGO_STAAND.png

Arbeidsdeskundig onderzoek

MW_LOGO_STAAND.png

Loopbaanassessment

MW_LOGO_STAAND.png

Stress- & Burn-out preventie

MW_LOGO_STAAND.png

Coaching

MW_LOGO_STAAND.png

Arbeidsjuridisch advies

 

Testimonials

Wat zeggen onze klanten?

Maatwerk Arbeidsadvies heeft voor ons de HR Quick Scan uitgevoerd. Wij hebben een goed beeld gekregen van de zaken die spelen en de mate van urgentie. Het rapport is helder uiteengezet en goed onderbouwd.

De consultant van Maatwerk Arbeidsadvies schakelde snel met een pragmatische aanpak, dat werkte voor ons erg prettig.

Ik zou Maatwerk Arbeidsadvies zeker aanbevelen!

Colette Vermast, HR Adviseur Actos Groep

Actueel

MW_LOGO_STAAND.png