Home Diensten Verzuimpreventie en -begeleiding Arbeids- en organisatiekundig advies

Een arbeids- en organisatie­deskundige kijkt verder dan de vrijdag­middagborrel

Everybody happy. Dat is het doel van een arbeids- en organisatiedeskundige of kortweg A&O’er. En dan bedoelen we niet dat hij enkel controleert of de banaan in de fruitmand nog vers genoeg is. Of dat hij checkt of iedereen een hapje en een drankje heeft tijdens de vrijdagmiddagborrel. Nee, zo’n deskundige doet er alles aan om het werkplezier te vergroten en het ziekteverzuim te verminderen. Is er een te hoge werkdruk met kans op burn-out? Dan ziet hij op tijd de rode vlaggen en trekt aan de alarmbel. Bij een arbeids- en organisatiedeskundig advies ligt de focus op de effecten van de arbeid en het welzijn van het personeel. Hierbij houdt men ook rekening met psychosociale gevolgen.

De voordelen

  • Hulp bij de opmaak van een RI&E
  • Begeleiding van leidinggevende en teams
  • Onderlinge verhoudingen een boost geven
  • Productiviteit verhogen binnen het bedrijf
  • Hulp bij complexe re-integratie

De opmaak van een RI&E is voor 80% het ijverige werk van een arbeids-en organisatiedeskundige. Zo’n risicio-inventarisatie en -evaluatie is verplicht voor elk bedrijf dat meer dan 25 werknemers in dienst heeft. Af en toe kijken ook een medisch specialist, arbeidshygiënist en veiligheidsdeskundige mee.

Een A&O’er neemt een kijkje op de werkvloer en fluistert je tips in die ervoor zorgen dat je werknemers zich beter in hun vel voelen en elke dag het beste uit zichzelf halen om resultaten te boeken. Hierbij hoort een plan van aanpak, advies op maat en eventuele interventies.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?

Bel ons op 085 - 48 98 483
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur.

Stuur een e-mail

Naar contact

We nemen binnen 24 uur contact met je op.