Verzuim­begeleiding: wij dokteren het voor je uit!

Jouw werknemer meldt zich ziek. Is het enkel een griepje? Of is er hier meer aan de hand? Dat houden we voor jou in de gaten. Zodra er een ziekmelding is, dokteren wij uit of het verzuim geen andere oorzaak heeft en gaan wij het gesprek aan. In alle vertrouwen en in een relaxte sfeer. Verzuimbegeleiding zorgt ervoor dat de werknemer krijgt wat hij effectief nodig heeft en dat de werkgever ook weer verder kan.

De voordelen

 • Wij dokteren de redenen van verzuim uit
 • Drempel verlagen voor de werknemer
 • Toekomstperspectief bieden aan zowel de werknemer als de werkgever
 • Eventuele doorverwijzing naar onze bedrijfsarts of psycholoog
 • Een gesprek in alle vertrouwen, in een relaxte sfeer

Een ogenschijnlijk eenvoudige ziekmelding heeft vaak een andere oorzaak die veel complexer is. Denk maar aan pesterij op het werk, een slechte relatie met een leidinggevende, psychologische problemen, faalangst, een lastige thuissituatie, … Hoe langer een werknemer afwezig blijft, hoe hoger de drempel wordt. Hierbij proberen we zoveel mogelijk te mijden dat een werknemer op het spreekuur moet bij een bedrijfsarts en proberen we het met andere effectieve interventies zo goed mogelijk op te lossen. Denk aan psychologische hulp, coaching of mediation.

Bij Maatwerk Arbeidsadvies verleggen we de focus van zieke werknemer naar gezonde werknemer. Wat kan je nog wél? En wat wil je nog doen? En op welke manier kan de werkgever verder? Samen zoeken we een oplossing die voor beide partijen de beste is.


Wij werken met taakdelegatie. Dit betekent dat onze bedrijfsartsen sommige taken door de casemanager kan laten uitvoeren. Hierbij blijft de bedrijfsarts altijd de eindverantwoordelijke.
Wij volgen bij taakdelegatie de Werkwijzer Taakdelegatie, uitgebracht door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hiermee waarborgen we dat er zorgvuldig met uw (medische) gegevens wordt omgegaan. Onze casemanager zal u altijd van tevoren informeren wanneer zij onder taakdelegatie werkt.  

Een werknemer mag altijd een second opinion aanvragen aan onze bedrijfsarts. De bedrijfsarts zal dit verzoek niet weigeren, tenzij hiervoor zwaarwegende argumenten zijn. De bedrijfsarts zal de werknemer doorverwijzen naar een andere bedrijfsarts, die niet werkzaam is bij Maatwerk. Met toestemming van de werknemer stuurt de bedrijfsarts alle relevante en noodzakelijke informatie naar de second opinion-arts. 

Onze aanpak

 • Ziekmelding door werkgever
 • Uitnodiging voor gesprek met casemanager of coach
 • Advies voor de best passende interventie
 • Monitoring van het verloop
 • De noodzakelijke wettelijke verplichtingen volgen
 • Herstelmelding of WIA-traject

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?

Bel ons op 085 - 48 98 483
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur.

Stuur een e-mail

Naar contact

We nemen binnen 24 uur contact met je op.