Home Over ons Actueel De WerkEnergieke arbodienst

De WerkEnergieke arbodienst

Zonder WerkEnergieke stakeholders, is het lastig WerkEnergiek® (ofwel; Amplitie) tot elke vezel door te voeren. De ICT-leverancier, accountant, bank en niet te vergeten en wellicht de belangrijkste, de arbodienst.

De arbodienst kan een enorm grote rol betekenen in het voeren van een WerkEnergiek® beleid.

De meeste arbodiensten zijn puur gericht op de curatie. Dat betekent dat zij slechts zorgen voor de mensen die al zijn uitgevallen. Iedere zes weken komt de zieke medewerker bij een bedrijfsarts die bepaalt of welke mate iemand nog beperkt is, of diegene zijn werk kan doen en zo ja, in welke hoedanigheid.

Als je geluk hebt, denkt de arbodienst in zekere mate mee in het stuk preventie. Risicogroepen worden in de gaten gehouden en er worden interventies gedaan om uitval in deze groep te voorkomen. Want: voorkomen is beter dan genezen. En dat is ook zo.

Maar er is meer. Wat als jouw arbodienst nu, in samenwerking met de organisatie, zorgt voor álle mensen. Ook de gezonde. Je kunt er maar beter voor zorgen dat deze mensen gezond blijven. Als het klopt dat alles wat je aandacht geeft groeit, waarom zou je je dan alleen op dat kleine percentage verzuimenden richten? Je kunt beter aandacht geven aan de volle 100% van je mensen.

Daarnaast moet je natuurlijk ook oog houden voor de risicogroepen en de mensen die zijn uitgevallen de beste zorg bieden. De WerkEnergieke arbodienst bedient alle drie de domeinen; curatie, preventie én amplitie.

Het ziekteverzuim in Nederland oversteeg in het derde kwartaal van 2022 de 5%. En dat terwijl maar zo’n 1,7% van de mensen echt medisch objectiveerbaar ziek zijn. Dat betekent dat er zo’n 3,3% van werkend Nederland verzuimt met een reden die niet medisch herleidbaar is maar alles te maken heeft met cultuur, conflict, slecht leiderschap, gebrek aan autonomie en ga zo maar door. Allemaal zaken die, als je een WerkEnergiek® beleid voert, tot 0 gereduceerd kunnen worden.
En als je dan weet dat een verzuimende medewerker per dag gemiddeld € 450,00 kost, kun je op je vingers natellen dat investeren in WerkEnergiek loont.

Daarentegen levert een medewerker die vanuit bevlogen toestand werkt veel meer op. Men is namelijk productiever, verzuimt niet of minder, maakt minder fouten, maakt klanten blij wat zorgt voor goede reclame, mensen blijven langer bij je werken en staan in de rij om bij je te werken, en ga zo maar door.

WerkEnergiek® beleid levert dus, naast gelukkige mensen, ook nog eens meer omzet. Iedere euro die je in amplitie investeert, verdient zich 4 keer terug! Dat noemen wij Happy People, Happy Profit!

Ben jij nieuwsgierig hoe wij de arbodienstverlening WerkEnergiek® aanbieden? Neem gerust contact met ons op!