Home Over ons Actueel TandZuiver’s reis naar succes met WerkEnergiek®

TandZuiver’s reis naar succes met WerkEnergiek®

Onlangs besloot TandZuiver de reis naar verhoogd werkgeluk te starten met het WerkEnergieke® pakket van Maatwerk Arbeidsadvies, met als doel ook het ziekteverzuim te verminderen. Na eerdere teleurstellingen met arbodiensten, gingen zij op zoek naar een organisatie die beter paste bij de visie van TandZuiver. Toen ze bij ons aanklopten, voelden ze meteen een sterke connectie, en hun enthousiasme groeide na het eerste gesprek. Op weg naar een hoger werkgeluk.

Slim aangepaste 2DAYSMOOD App

Een belangrijk onderdeel van het WerkEnergiek® pakket is de 2DAYSMOOD App. Deze tool wordt vaak vergeleken met een traditioneel medewerkerstevredenheidsonderzoek, maar onderscheidt zich door op een vernieuwde, regelmatige, en wetenschappelijk onderbouwde manier de betrokkenheid en tevredenheid van medewerkers te meten. 

TandZuiver gebruikt deze app elk kwartaal. Anouska, de praktijkmanager van TandZuiver, legt uit waarom: “Elk kwartaal vult elke werknemer de app in, wat leidt tot een uitgebreid rapport. We bespreken dit rapport grondig en koppelen het aan een training van Maatwerk om de punten voor verbetering direct aan te pakken. Onze medewerkers ervaren dit als positief. Je ziet het team steeds meer verantwoordelijkheid nemen en betrokken zijn bij initiatieven en beslissingen."

Leerzame leiderschapstrainingen

Met de focus op ontwikkeling nemen ook de managers van TandZuiver deel aan trainingen verzorgd door Maatwerk Arbeidsadvies. Anouska benadrukt: “Communicatie, de manier van feedback geven en leiderschap is echt opvallend verbeterd. Managers zijn zich nu meer bewust van de impact van hun communicatie op het team. We denken samen meer na over besluitvorming en interne communicatie, zowel onderling als met onze medewerkers. De trainingen zijn super leerzaam, dus we gaan hier zeker mee door!"

Eigenaarschap, positieve werkomgeving en laag ziekteverzuim

De impact van deze trainingen gaat verder dan alleen de training zelf. Medewerkers van TandZuiver merken een bewuster team op, vooral in hun onderlinge interacties en in het geven en ontvangen van feedback. Dit resulteert in een positieve werksfeer, verminderd ziekteverzuim en een opmerkelijk gevoel van eigenaarschap binnen het team. “Het ziekteverzuim is aanzienlijk gedaald, en het verzuim wat we hebben, is op een enkeling na, een verzuim met een langdurige geschiedenis. Wanneer je aangeeft dat het met een medewerker niet zo goed gaat, dan pakt Maatwerk Arbeidsadvies het meteen op. Onwijs fijn.” 

Slimme oplossingen vanuit een ander perspectief

Maatwerk heeft het vermogen om situaties anders te benaderen, wat voor TandZuiver resulteert in innovatieve oplossingen. Een voorbeeld hiervan is het aanpassen van het verzuimbeleid en het betrekken van het team bij deze beslissingen. Dit zorgt voor meer draagvlak en tevredenheid.

Een WerkEnergieke® sfeer bij TandZuiver

TandZuiver is niet alleen zeer tevreden, maar beveelt Maatwerk Arbeidsadvies en het WerkEnergiek®-pakket aan om elke organisatie te laten groeien in zijn werkgeluk! “Wij ervaren dat het écht anders kan dan met traditionele arbodiensten, waarbij communicatieproblemen en langdurige procedures vaak voor struikelblokken zorgen. Wij willen niet meer terug naar conventionele arbodiensten,” zegt Anouska.

Ga voor een WerkEnergieke® organisatie!

Benieuwd naar hoe het WerkEnergiek® pakket van Maatwerk Arbeidsadvies ook jouw organisatie kan helpen bloeien in werkgeluk? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. 


Ontdek de voordelen van een vernieuwende aanpak en laat je overtuigen door het succesverhaal van TandZuiver. Maak de stap naar een energieke werkomgeving. Wij staan klaar om je te begeleiden naar een positieve verandering.