Home Over ons Actueel Workation: krijg je daar meer werkgeluk van?

Workation: krijg je daar meer werkgeluk van?

Stan is Casemanager/ Adviseur Duurzame Inzetbaarheid bij Maatwerk Arbeidsadvies en werkt sinds kort vanuit Kaapstad, Zuid-Afrika. In deze blog neemt hij je mee tijdens zijn workation – oftewel werkvakantie. Stan: “Ik heb van mijn werkgever de prachtige en unieke kans gekregen om werk te combineren met het aangaan van een mooi buitenlands avontuur die momenteel een grote bijdrage levert aan mijn (werk)energie."

"Na 6 weken werken op afstand kan ik concluderen dat er alleen qua kilometers een daadwerkelijke afstand is tussen werk en mij. Wat heb je dan praktisch gezien nodig om dit werkzaam te maken?

  • Een laptop
  • Goed internet
  • Een fijne bureaustoel.

Naast natuurlijk een aantal andere praktische zaken is dit de basis die noodzakelijk is om daadwerkelijk vanaf 13.000 km je werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Daarbij zit Zuid-Afrika in dezelfde tijdzone als Nederland waardoor er geen tijdsverschil is in de gebruikelijke werktijden. Oké vooruit, het is hier één uur later door de wintertijd. 😉

Vertrouwen tussen werkgever en werknemer

Minder praktisch - maar net zo belangrijk - is het vertrouwen in elkaar hebben als werkgever en werknemer om hier samen een succes van te maken. Een goede afstemming van taken en verantwoordelijkheden is hierin essentieel. Hoe houden we als collega’s contact met elkaar? Wat als een klant per se een fysieke afspraak wil? Hoe gaan we hiermee om? Het gaat er erom dat je goed hebt nagedacht over verschillende werkscenario’s die zich kunnen voordoen, waarbij het niet ten koste gaat van de kwaliteit van de dienstverlening.

Werkt een workation voor mijn team?

Een veelvoorkomende vraag die ik voorbij hoor komen vanuit werkgevers is: ‘’Waarom zou ik hieraan willen meewerken en het willen faciliteren voor mijn werknemer?’’ Maatwerk Arbeidsadvies en ik denken dan: omdat je als werkgever een grote bijdrage kan leveren aan iemands (werk)geluk en dit vertaalt zich naar veel meer voordelen waar ook de werkgever profijt van heeft. Want als ik lekker in mijn vel zit, gaat de klant dat ook merken. Wij zijn er beiden van overtuigd dat je als werkgever en werknemer ook de privésituatie met behoeftes moet bespreken. Dit vanuit het gedachtegoed dat werk en privé invloed op elkaar hebben en in balans moeten zijn."