Zoeken

De week van het werkgeluk: hoe gelukkig ben jij?


Deze week is het de week van het werkgeluk met een hele week aandacht voor meer geluk op de werkplek.


Als HR-adviseur heb ik bij diverse bedrijven gewerkt waar medewerkers regelmatig klaagden over het management (of hun collega’s), hun werk, met weinig plezier naar hun werk gingen en zich verveelden. Het gras is groener bij de buren, maar bijna nooit namen deze medewerkers het heft in eigen hand. Klagen over wat je niet hebt lijkt de makkelijke uitweg.


Hoe vervelend is het voor de medewerker, het gezin én de werkgever als medewerkers ongelukkig naar hun werk gaan? Want gelukkige medewerkers zijn meer betrokken, productiever, werken beter samen en zijn creatiever. Mooie bijkomstigheid: deze medewerkers zijn minder vaak ziek en hebben minder kans op een burn out.


Vaak vinden medewerkers het lastig om bij hun leidinggevende aan te geven dat het werk ze niet meer uitdaagt of dat ze eigenlijk iets anders binnen of buiten het bedrijf willen doen. Stom! Want wie zit je hiermee in de weg? Juist, je werkgever en vooral jezelf!


Maar regelmatig vinden leidinggevenden het óók lastig om bespreekbaar te maken wat ze zien: een ongelukkige, niet productieve medewerker. Helaas wordt het ongeluk nog te vaak in de doofpot gestopt. En het gesprek aangaan is één ding, maar iets doen met het gesprek een tweede.


De slogan van Maatwerk Arbeidsadvies sluit hier perfect op aan: Happy people, happy profit. Wij kennen geen week van het werkgeluk, maar dragen hier het hele jaar aan bij. Wij helpen werkgevers of werknemers om het gesprek aan te gaan én iets met het gesprek te gaan doen. Neem gerust contact met ons op en wij denken op maat met je mee.


Wat ga jij deze week anders doen?


#werkgeluk #maatwerk #arbeidsadvies #hr #adviesFoto: Pixabay.com

3 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
MW_LOGO_STAAND.png

Wasbeekerlaan 24 | 2171 AE Sassenheim

Postbus 208 | 2170 AE Sassenheim