Preventie burn out

Ieder mens is anders en dit geldt ook bij het ervaren van bepaalde stresssymptomen. Wat voor de één als normale drukke bezigheden wordt gezien, kan door een ander als een hoge mate van stress worden ervaren. Toch heeft stress enkele kenmerken die van grote invloed kunnen zijn op medewerkers. Het is daarom zeer belangrijk dat er binnen de organisatie bekendheid is over het ontstaan en de gevolgen van stress. Hierdoor is het veel gemakkelijker om in de organisatie zelf al maatregelen te treffen voor burn-out preventie. Burn-out preventie is zeer waardevol voor zowel de organisatie, de manager als de werknemer.

Preventie burn out voor de gehele organisatie

Om als organisatie bewustzijn te creëren rondom stress en de effecten hiervan, kunt u workshops organiseren. Daarbij kunnen workshops gegeven worden, voor verschillende doelgroepen, zoals medewerkers, leidinggevenden en voor de organisatie zelf, waarbij onder andere directie en HR worden aangesproken. Voor alle partijen zal aan bod komen wat stress is en hoe dit te herkennen is. Medewerkers leren dan hoe zij bepaalde stressfactoren preventief kunnen voorkomen of hoe ze ermee om moeten gaan. Voor leidinggevenden is het van belang dat zij de symptomen bij hun ondergeschikten kunnen herkennen en hierop kunnen bijsturen. De directie en HR leren tijdens een workshop juist hoe men als organisatie stress en preventie burn-out kan aanpakken en welke organisatiemiddelen hiervoor ingezet kunnen worden.

Last van stress symptomen die werkgerelateerd zijn? Maatwerk Arbeidsadvies helpt je

Maatwerk Arbeidsadvies is de organisatie voor werknemers en werkgevers, die helpt bij stress symptomen die werkgerelateerd zijn. Onze coaching is er zoveel mogelijk op gericht om klachten van stress te verminderen en het liefste te voorkomen. Tijdens onze dienstverlening stellen wij de medewerker centraal en leveren daarom altijd maatwerk af. Ook als jij werkgerelateerde stress ervaart, dan pakken wij samen met jou en de werkgever de bron aan, zodat symptomen in de toekomst voorkomen worden. Hiervoor hebben wij een professioneel team die geen uitdaging uit de weg gaat. Onze coaching is dus meer dan symptoombestrijding, het is een investering in je toekomst.

Diensten

Kunnen we je helpen?

MW_LOGO_STAAND.png

Bezwaar & Beroep beslissingen UWV

MW_LOGO_STAAND.png

Outplacement

MW_LOGO_STAAND.png

RI&E

MW_LOGO_STAAND.png

Mediation

MW_LOGO_STAAND.png

Stress- & Burn-out coaching

MW_LOGO_STAAND.png

Haalbaarheidsonderzoek

MW_LOGO_STAAND.png

Spoor 2-begeleiding

MW_LOGO_STAAND.png

Arbeidsdeskundig onderzoek

MW_LOGO_STAAND.png

Loopbaanassessment

MW_LOGO_STAAND.png

Stress- & Burn-out preventie

MW_LOGO_STAAND.png

Coaching

MW_LOGO_STAAND.png

Arbeidsjuridisch advies

 

Testimonials

Wat zeggen onze klanten?

Maatwerk Arbeidsadvies heeft voor ons de HR Quick Scan uitgevoerd. Wij hebben een goed beeld gekregen van de zaken die spelen en de mate van urgentie. Het rapport is helder uiteengezet en goed onderbouwd.

De consultant van Maatwerk Arbeidsadvies schakelde snel met een pragmatische aanpak, dat werkte voor ons erg prettig.

Ik zou Maatwerk Arbeidsadvies zeker aanbevelen!

Colette Vermast, HR Adviseur Actos Groep

Actueel

MW_LOGO_STAAND.png