Home Over ons Actueel In de schoolbanken

In de school­banken

Persoonlijke ontwikkeling is een van de belangrijke factoren waardoor werkgeluk verhoogt. Je kunnen en mogen ontwikkelen in een organisatie geeft toekomstperspectief, maakt dat je je gezien en gehoord voelt en geeft je meer vertrouwen in datgene wat je doet. Bij Maatwerk hebben we hier zeker ook aandacht voor. Op dit moment volgen maarliefst 7 Maatwerkers een of meerdere cursussen. En omdat wij geloven in Amplitie en Duurzaam Inzetbaarheid, heeft het overgrote deel daarmee te maken. We sommen het even voor je op:

Register Risico Adviseur Duurzame Inzetbaarheid (RADI®)

Petra en Gert-Jan volgen deze opleiding bij NIDI Bedrijfsopleidingen om op een nóg hoger niveau onze klanten te kunnen adviseren in het domein Duurzame Inzetbaarheid. Werkenden moeten steeds langer doorwerken en dat kan leiden tot verminderde inzetbaarheid, lagere productiviteit en hogere kosten. De adviseur van nu moet met innoverende oplossingen komen om dit te voorkomen. In deze opleiding leren Gert-Jan en Petra de beste oplossingen voor bedrijven te vinden.

Amplitie Professional

2022 staat voor Joery, Rianne, Maxine, Gert-Jan en Tamara in het teken van de opleiding tot Amplitie-professional. We willen immers dat wat we prediken ook echt wetenschappelijk onderbouwd is. Dat doen zij bij NIDI-Bedrijfsopleidingen. Na afloop van een intensief jaar waarin zij alle de psychologische, organisatiekundige, financiële en praktische kaders krijgen, mogen zij zich Amplitie-professional noemen.

Opleiding tot mediator

Omdat wij merken dat mediation steeds vaker wordt ingezet als middel om een (dreigend) conflict op te lossen (en dat juichen wij toe!), volgt Sanne de opleiding tot mediator bij ICM. In een traject van ongeveer twee jaar zal zij zich bekwamen tot MfN-registermediator. Zo hebben wij straks twee registermediators in huis waarmee we de klant optimaal kunnen bedienen.

Sanne vertelt:

"Waar word ik gelukkig van? Onder andere van mijzelf ontwikkelen, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Ik stond dan ook te trappelen om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Mijn horizon en competenties verbreden met een mediationopleiding die niet puur juridisch is. Qua opleidingsinhoud aardig uit mijn comfort-zone dus! Mijn interesse in psychologie en het plezier dat ik in mijn huidige werk ondervind als het lukt om partijen zonder juridische procedures nader tot elkaar te brengen, maakten dat ik deze sprong wilde wagen. Hoe fijn dat Maatwerk nét zo enthousiast was en mij alle ruimte bood om de uitdaging aan te gaan. Inmiddels ben ik met de opleiding gestart en weet ik zeker dat ik er veel van ga leren. Wie weet past het vakgebied mij zo goed dat het leidt tot een mooie extra functie als 'mediator' en mocht dat niet het geval zijn dan ben ik ervan overtuigd dat de opleiding bijdraagt aan mijn persoonlijk ontwikkeling en professionele ontwikkeling als arbeidsjurist. Daar word ik gelukkig van!"